nvgelder

Natalie van Gelder

Baby Sensory Nederland BV
06 – 4181 1260

Hygieastraat 8
1076 RM Amsterdam
Noord Holland

Vestigingen en websites van Baby Sensory Nederland.

Mijn naam is Natalie van Gelder

Ik ben orthopedagoog, moeder van 3 kinderen (een jongen (2008), een meisje (2011) en een jongen (2015)) en cognitief gedragstherapeut i.o. en directeur van Baby Sensory Nederland.

Na jaren met oudere kinderen gewerkt te hebben bij IMC Weekendschool, ben ik sinds 2012 gestart met Baby Sensory waar ik me richt op de ontwikkeling van baby’s peuters. Ik zie het als een uitdaging om zoveel mogelijk ouders en baby’s in heel Nederland in staat te stellen deze geweldige cursus te volgen. Er is nog zoveel winst te behalen op het gebied van de opvoeding van jonge kinderen. Opvoeding en ontwikkeling begint niet pas vanaf de schoolgaande leeftijd, maar al veel eerder. Baby’s hebben zorg, liefde en (onverdeelde) aandacht nodig, maar ook voldoende uitdaging om zich optimaal te ontwikkelen.

Baby Sensory is een babycursus die gericht is op zintuiglijke ontwikkeling van baby’s. Samen spelen, plezier maken en ontdekken met je baby. Maar bovenal krijgen ouders informatie over de ontwikkelingsstadia die baby’s doormaken en hoe zij deze ontwikkeling spelenderwijs kunnen stimuleren. Deze complete babycursus, uitgeroepen tot beste ontwikkelingsprogramma uit Engeland, is sinds 2012 ook actief in Nederland.

In deze groepsles voor ouders en hun baby’s worden ouders geïnformeerd over de ontwikkeling van baby’s en de manier waarop zij deze spelenderwijs kunnen stimuleren. Zo wordt er gewerkt aan de zintuiglijke, cognitieve en motorische ontwikkeling van de baby. In het eerste levensjaar leren baby’s meer dan in de rest van hun leven tezamen. Vooral dan wanneer de verbindingen tussen de hersencellen nog in ontwikkeling zijn, is het van belang baby’s zoveel mogelijk verschillende afgestemde prikkels aan te bieden. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze vroege ontwikkeling de basis voor het toekomstige leervermogen van de baby legt. De basis van het programma is vooral een uurtje quality time tussen ouder en kind te faciliteren. Er is volop aandacht voor interactie en samen plezier maken, leren en ontwikkelen.

Baby Sensory is afkomstig uit Engeland en werd daar in 2006 ontwikkeld door Dr. Lin Day (PhD) en is inmiddels in 26 landen operationeel. Baby Sensory is in Engeland tot beste baby-ontwikkelingsprogramma uitgeroepen. “Als pedagoog krijg ik vaak vragen over de ontwikkeling van jonge baby’s. Ouders hebben ook veel vragen over de opvoeding en behoefte aan uitwisseling van hun ervaringen met andere ouders. Er zijn veel faciliteiten en activiteiten voor kinderen vanaf de peuter- en zeker vanaf de kleuterleeftijd, maar voor baby’s is er zeer weinig. Baby Sensory combineert de vraag naar informatie van ouders over de ontwikkeling van baby’s en de behoefte aan leuke, inspirerende en leerzame activiteiten voor baby’s.”

In de lessen wordt gebruikgemaakt van wetenschappelijk bewezen doeltreffende activiteiten voor baby’s zoals muziek, beweegspelletjes, babygebarentaal, babymassage, versjes en rijmpjes, handpoppen, zeepbellen, strandballen, boeken en nog veel meer. Tijdens de lessen worden suggesties aangedragen over activiteiten die ouders ook thuis met hun baby kunnen doen. Middels dit unieke en complete programma leren ouders hoe zij met hun baby kunnen spelen om de ontwikkeling optimaal te stimuleren. Hiernaast zijn de lessen ook een uurtje quality time voor ouders met hun baby; gerichte en onverdeelde aandacht waar elke baby zoveel baat bij heeft.

Drs. Natalie van Gelder (pedagoog)

Directeur Baby Sensory Nederland

Eigenaar vestiging Baby Sensory Amsterdam Zuid
M.: 06 – 4181 1260
I.: babysensory
M.: Babysensory – Amsterdam
Facebook : BabySensory – Amsterdam

Mijn naam is Natalie van Gelder

Ik ben orthopedagoog, moeder van 3 kinderen

(een jongen (2008), een meisje (2011) en een jongen 2015) en cognitief gedragstherapeut i.o. en directeur van Baby Sensory Nederland.

Na jaren met oudere kinderen gewerkt te hebben bij IMC Weekendschool, ben ik sinds 2012 gestart met Baby Sensory waar ik me richt op de ontwikkeling van baby’s peuters. Ik zie het als een uitdaging om zoveel mogelijk ouders en baby’s in heel Nederland in staat te stellen deze geweldige cursus te volgen. Er is nog zoveel winst te behalen op het gebied van de opvoeding van jonge kinderen. Opvoeding en ontwikkeling begint niet pas vanaf de schoolgaande leeftijd, maar al veel eerder. Baby’s hebben zorg, liefde en (onverdeelde) aandacht nodig, maar ook voldoende uitdaging om optimaal te ontwikkelen.

Baby Sensory is een Babycursus die gericht is op zintuiglijke ontwikkeling van baby’s. Samen spelen, plezier maken en ontdekken met je baby. Maar bovenal krijgen ouders informatie over de ontwikkelingstadia die baby’s doormaken en hoe zij deze ontwikkeling spelenderwijs kunnen stimuleren. Deze complete babycursus, uitgeroepen tot beste ontwikkelingsprogramma uit Engeland, is sinds 2012 ook actief in Nederland.

In deze groepsles voor ouders en hun baby’s worden ouders geïnformeerd over de ontwikkeling van baby’s en de manier waarop zij deze spelenderwijs kunnen stimuleren. Zo wordt er gewerkt aan de zintuiglijke, cognitieve en motorische ontwikkeling van de baby’s. In het eerste levensjaar leren baby’s meer dan in de rest van hun leven tezamen. Vooral dan wanneer de verbindingen tussen de hersencellen nog in ontwikkeling zijn, is het van belang baby’s zoveel mogelijk verschillende afgestemde prikkels aan te bieden. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze vroege ontwikkeling de basis voor het toekomstige leervermogen van de baby legt. De basis van het programma is vooral een uurtje quality time tussen ouder en kind te faciliteren. Er is volop aandacht voor interactie en samen plezier maken, leren en ontwikkelen.

Baby Sensory is afkomstig uit Engeland en werd daar in 2006 ontwikkeld door Dr. Lin Day (PhD) en is inmiddels in 26 landen operationeel. Baby Sensory in Engeland tot beste baby ontwikkelingsprogramma uitgeroepen. “Als pedagoog krijg ik vaak vragen over de ontwikkeling van jonge baby’s. Ouders hebben veel vragen over ontwikkeling en opvoeding en behoefte aan uitwisseling van hun ervaringen met andere ouders. Er zijn veel faciliteiten en activiteiten voor kinderen vanaf de peuter- en zeker vanaf de kleuter leeftijd, maar voor baby’s is er zeer weinig. Baby Sensory combineert de vraag naar informatie van ouders over de ontwikkeling van baby’s en de behoefte aan leuke, inspirerende en leerzame activiteiten voor baby’s.”

In de lessen wordt gebruik gemaakt van wetenschappelijk bewezen doeltreffende activiteiten voor baby’s zoals muziek, beweegspelletjes, babygebarentaal, babymassage, versjes en rijmpjes, handpoppen, zeepbellen, strandballen, boeken en nog veel meer. Tijdens de lessen worden suggesties aangedragen over activiteiten die ouders ook thuis met hun baby kunnen doen. Middels dit unieke en complete programma leren ouders hoe zij met hun baby kunnen spelen om de ontwikkeling optimaal te stimuleren. Hiernaast zijn de lessen ook een uurtje quality time voor ouders met hun baby; gerichte en onverdeelde aandacht waar elke baby zoveel baat bij heeft.

Drs. Natalie van Gelder (pedagoog)

Directeur Baby Sensory Nederland

Eigenaar vestiging Baby Sensory Amsterdam Zuid
M.: 06 – 4181 1260
I.: babysensory
M.: Babysensory – Amsterdam
Facebook : BabySensory – Amsterdam

Vestigingen en websites van Baby Sensory Nederland.

nvgelder

Natalie van Gelder

Baby Sensory Nederland BV
06 – 4181 1260

Hygieastraat 8
1076 RM Amsterdam
Noord Holland