Van Catering naar Borstvoeding

Hoe mooi kan het lopen…..

Na een opleidingen in de Horeca – Catering en werkzaam te zijn geweest binnen meerdere kraamzorgorganisaties heb ik de grote stap genomen naar Zelfstandigheid en “Samenkramen” was geboren.

De wereld van de geboorte

Dat dit een wereld op zich is kan ik met stellige zekerheid bevestigen. De wens om ouders te worden en kinderen te krijgen, is een natuurlijke drang naar voortplanting, dit geldt voor mannen en vrouwen. Dat het niet altijd vanzelfsprekend is kinderen te krijgen, men neemt niet even een kind, is een gegeven. Dat vaders die net papa geworden zijn, zeg binnen 12 uur, met hun handen in het haar zitten en niets meer weten van de werkelijkheid en wat er gebeurt, zijn geen uitzondering.

Als voorbeeld noem ik altijd de vader, die ’s-morgens de planning belt, en zegt: “ik ben vannacht vader geworden, heb van mijn vrouw dit telefoonnummer gekregen en moet jullie bellen, maar wat nu?”. Na de vader gefeliciteerd te hebben en vraag naar het inschrijfnummer bij de organisatie, hetgeen meestal niet paraat voor handen is, vraag ik naar de geboorte datum van zijn vrouw en of zijn postcode.

Het antwoord op beide vragen, kan de jonge vader niet direct geven. Hij is immers net vader geworden. Dit zijn geen uitzonderingen. De opmerking: “van mijn moeder hoorde ik altijd” en “doen jullie dat zo” heeft mij ertoe gebracht een netwerk op te zetten, waar duidelijkheid geschapen wordt. Waar vragen gesteld kunnen worden aan de deskundige, die daarop direct en onafhankelijk reageren. SAMENKRAMEN het netwerk voor zwanger Nederland en België ons motto:

“ONTSPANNEN BEVALT HET BEST”

Samenkramen richt zich op 3 fase van je leven:

  • De kinderwens
  • De zwangerschap
  • De geboorte en de baby

Samenkramen werkt met Teamleden, die vanuit hun vakgebied en ervaring antwoord geven op jouw vraag.

Wij hebben voor vaders, maar ook moeders, een formulier ontwikkeld, waarin al die vragen, welke voor en na een bevalling gesteld kunnen worden al op staan. Alleen nog even invullen en op een vaste plaats b.v op de koelkast plakken of bij de telefoon leggen.

Dit formulier kun je na je op onze nieuwsbrief te hebben aangemeld gratis downloaden.

  • Heb je een vraag?
  • Zoek je een activiteit?
  • Heb je een kinderwenswens?

Bezoek ons netwerk en wees goed voorbereid op die periode in je leven, waarin ook ouders geboren worden.