babypraat

Wil je je baby begrijpen? Je dreumes helpen zich te uiten? Baby’s kunnen nog niet praten, maar je kunt al wel met ze communiceren, met gebaren! Dit boek geeft heel veel voorbeelden van gebaren en tips over hoe je ze kunt gebruiken. Het motiveert ouders om met babypraat te beginnen en te ontdekken dat gebaren een grote ondersteuning kunnen zijn in de communicatie.

Gebaren
Het gebruiken van gebaren met jonge kinderen is niet moeilijk. Je hebt alleen je handen nodig en een beetje geduld. Met simpele handgebaren maken baby’s en dreumesen duidelijk wat ze willen of voelen. Door zelf ook op deze manier te communiceren leer je je kind dat hij met zijn handen kan zeggen wat hij met zijn mond nog niet (goed) kan.

In het boek is een uitgebreid gebarenwoordenboek opgenomen met duidelijke tekeningen en heldere aanwijzingen. Met Babypraat wordt communiceren met gebaren net zoiets vanzelfsprekends als praten, spelen, verzorgen, voeden en knuffelen.

Eiskje Clason studeerde gezinspedagogiek aan de Universiteit van Leiden. Ze is werkzaam bij de GGD Rotterdam-Rijnmond als interventieontwikkelaar bij projecten over ouderschap en opvoedingsondersteuning.

 

Meer informatie

Nu bestellen!