In verband met het Corina virus, kunnen activiteiten niet doorgaan,
vraag dit voor de zekerheid altijd even na bij de organisatie.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijscholing Bekkenbodem Yoga

19 mei 2020 - 10:00 - 16:00

Yoga voor de Bekkenbodem, Spierketens, Diafragma’s en Kringspieren; Een gezonde bekkenbodem is van belang voor de juiste lichaamshouding. Het geeft je lichaam een stabiele basis en werkt positief door op je emoties!

De bekkenbodem vormt een belangrijk onderdeel als het gaat om herstel na bevalling, veel vrouwen houden na hun bevalling levenslang klachten aan bekkenbodem. Tezamen met de bijscholing postnatale yoga vormt de bijscholing bekkenbodem yoga de totale postpartum bijscholing.

Tijdens de bekkenbodem yoga leer je aan de hand van theorie én een grote hoeveelheid oefeningen de bekkenbodem te versterken. Daarbij versterk je de buikspieren, spierketens, kringspieren en diafragma’s. Je kunt veel bekkenbodem-, rugklachten en bekkeninstabiliteit voorkomen of verlichten door kringspieroefeningen in het hele lichaam te doen. Zoals de kringspieren van de bekkenbodem maar ook die van de ogen, de neus en de mond.

Door bijvoorbeeld je ogen actief te openen en te sluiten is het mogelijk om de sluitspier van het urinekanaal te leren beheersen. Het is een bekend fysiologisch verschijnsel dat de activiteit van een bepaalde spier invloed heeft op de activiteit van een andere spier ook al bevindt die zich op enige afstand van de eerste. In een goed functionerend lichaam bestaat er samenwerking tussen de verschillende kringspieren. Bijvoorbeeld de kringspier van het gezicht en van de bekkenbodem door middel van spierketens. Kortom een methode die op een totaal nieuwe manier alles wat in het lichaam verzakt of verslapt is hernieuwde spierkracht geeft!

De cursus bestaat uit 4 lesdagen waarin intensief gewerkt wordt. Er worden veel oefeningen gedaan en besproken. Het is van belang om tussen de opleidingsdagen thuis regelmatig te oefenen.


Klik hier voor meer informatie

Gegevens

Datum:
19 mei 2020
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
, , ,

Organisator

Samsara Yoga Docentenopleiding
Telefoon:
06 -1520 1835
E-mail:
info@samsara.nl
Site:
https://samsara.nl/

Locatie

yoga studio schiedam
Korte Haven 125
schiedam, Zuid-Holland 3111 BH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 - 1520 1835
Site:
https://www.yoia.nl/