In verband met het Corina virus, kunnen activiteiten niet doorgaan,
vraag dit voor de zekerheid altijd even na bij de organisatie.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Workshop Fertiliteitsyoga

18 januari 2020 - 09:30 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 19 januari 2020 at 09:30

One event on 11 april 2020 at 09:30

One event on 12 april 2020 at 09:30

Workshop Fertiliteitsyoga Freya

Fertiliteitsyoga workshop (2 dagen)

18 & 19 januari 2020 | 11 & 12 april 2020

“Ik blijf maar doorgaan, terwijl ik voel dat ik dat niet meer lang ga volhouden.”

Fertiliteitsyoga workshop

Heb jij dringend behoefte om even stil te staan?

Psychologe en gynaecologe Alice Domar heeft veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen stress en vruchtbaarheid. Uit één van haar onderzoeken concludeerde ze dat de diagnose ‘verminderd- of onvruchtbaar’ dezelfde impact heeft op je stresslevels, als het bericht dat je een levensbedreigende ziekte hebt. Daarbij blijkt uit een ander onderzoek van haar, dat ontspanning een positieve invloed uitoefenen op de slagingskansen van ivf-behandelingen.

Dit lijkt verdacht veel op een kip-ei verhaal, want …

Hoe kun je in hemelsnaam ontspannen als iets zoveel stress oplevert?

Als zwanger worden of blijven niet lukt, dan beheerst dat vaak een groot deel van je leven. Zeker als je te maken krijgt met medische behandelingen. Als het je overkomt lijkt alles er op uit je te confronteren: onschuldige vragen van collega’s, een zwangerschapsaankondiging van je jongere nichtje, plannen die je hebt, maar uitstelt onder het mom van ‘wat als’, de maandelijkse ‘D-day’, etc. Alles draait om die ene grote wens en dat zorgt voor stress op allerlei niveaus: fysiek, emotioneel, sociaal, relationeel, etc. Vaak is er aan de buitenkant niets aan je te zien, maar van binnen stormt het.

In the eye of the hurricane

In mijn eigen worsteling met vruchtbaarheidsproblemen ontdekte ik een belangrijke anker, die me steeds weer bij mezelf bracht: yoga. Door yoga leerde ik hoe ik in het oog van de orkaan kon komen, daar waar het stil en vredig is te midden van de storm. En ik ontdekte hoe ik door specifieke yoga oefeningen minder last had van bijwerkingen van hormonen en cyclusperikelen, minder spanning in mijn buik voelde en meer energie kreeg.

Deze tweedaagse fertiliteitsyoga workshop helpt jou. Op heel veel vlakken!

 • Fysiek

  Kan yoga jouw vruchtbaarheid ondersteunen, o.a. door het verbeteren van de doorbloeding, hormoonbalans en je energieniveau.

 • Mentaal

  Helpt het je om meer regie te krijgen over de negatieve gedachten in je hoofd, zodat je meer rust ervaart.

 • Emotioneel

  Is yoga een goede manier om spanning los te laten, zodat je meer ruimte en vertrouwen voelt.

 • Keuzes maken

  Door yoga ga je beter voelen wat goed en belangrijk is voor JOU. Dat helpt je bij het maken van keuzes en in communicatie met anderen.

 • Groei & Zingeving

  in ieder mens ligt de kracht verborgen om tegenspoed te transformeren in zingeving. Yoga helpt je door bewustwording om die kracht in jezelf te ontdekken.

“Voor het eerst sinds jaren was ik het hele weekend in het ‘hier en nu’. Wat een ontspanning geeft dat!”

 

Wat leer je in deze tweedaagse fertiliteitsyoga workshop?

Yogahoudingen ter ondersteuning van jouw vruchtbaarheid, gericht op het verbeteren van de doorbloeding van je onderbuik, het stimuleren van je hormoonstelsel en het ontspannen van je zenuwstelsel. Ondersteunende oefeningen tijdens de verschillende fasen van je cyclus en eventuele behandelingen.

Ademhalingsoefeningen waarmee je je energieniveau kunt verhogen, je hoofd kalmeren en onverwerkte spanning en emoties op een zachte manier loslaten.

Meditaties die helpen om datgene te accepteren waarover je geen controle hebt, rust en vertrouwen te vinden in jezelf, je lichaam en het leven en in verbinding te zijn met je eigen wijsheid.

Schrijfopdrachten om je eigen denkpatronen over zwanger worden en het moederschap te onderzoeken en daar waar nodig te veranderen. Er is tijdens het weekend ruimte om naar jouw specifieke klachten te kijken en daar gerichte oefeningen voor te leren. Schroom niet om deze in te brengen, want het levert ook voor andere deelnemers interessante inzichten op.

Thuis verder: in het weekend leer je voor een eigen fertiliteitsyoga practice te doen. Dagelijks yoga beoefenen maakt een groot positief verschil in je energieniveau en hoe je omgaat met de uitdagingen van een nog onvervulde kinderwens.


Lees hier verder


Mail voor vragen:

Gegevens

Datum:
18 januari 2020
Tijd:
09:30 - 17:00
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Freya
Telefoon:
024 - 3010 350
Site:
https://www.freya.nl/contact/administratieve-vragen/

Locatie

Studio Yogasite
Dr. Struyckenstraat 165
Breda, Noord Brabant 4812 BC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 - 2001 3848
Site:
https://www.yogasite.nl/