De goede doelen die SamenKramen steunt

Wij steunen niet zomaar een goed doel. Alleen als wij achter het goede doel staan wordt deze hier vermeld.

logo Moeders

Moeders voor Moeders

Wist je dat in Nederland maar liefst één op de zes stellen te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblemen? Waarschijnlijk ken je in je omgeving ook voorbeelden daarvan en weet je dat dit vaak veel verdriet met zich meebrengt. Moeders voor Moeders wil deze wensouders graag helpen.

Lees meer

stbababyspullenlogo

Stichting Babyspullen

is een organisatie die zich inzet voor de baby’s van minima-ouders. Landelijk zijn er inzamelpunten waar iedereen (gebruikte) babyspullen kan doneren. De spullen worden na binnenkomst bij de stichting gesorteerd en gecontroleerd op kwaliteit, om vervolgens te gebruiken voor het samenstellen van babystartpakketten.

Lees meer

Logo@x uai

Stop te vroeg bevallen

Wereldwijd bevallen er rond de 130 miljoen vrouwen per jaar. Eén op de 9 kinderen wordt te vroeg geboren. Dit zijn 15 miljoen kinderen per jaar. Hiervan gaan er 1 miljoen dood aan de gevolgen van vroeggeboorte. Veel van de kinderen die het overleven wacht een leven met gebreken en handicaps. Daarbij valt te denken aan longproblemen, ontwikkelingsstoornissen, leerproblemen en gedragsstoornissen. Deze Stichting zet zich in om de kans om te vroeg te bevallen te verlagen.

 

Lees meer

Stop

Stop kinderarmoede

Kinderarmoede in Nederland, het bestaat! Een groot aantal kinderen leeft in Nederland onder de armoedegrens. Zij kunnen niet meedoen, doordat in het gezin waar ze opgroeien materiële zaken en middelen ontbreken.

Lees meer

st

Stichting Stoere Pepijn

Tot augustus 2014 was Pepijn een vrolijke gezonde jongen die zorgeloos van het leven genoot. In die periode verschenen de eerste tekenen van wat later neuroblastoom kinderkanker in het zwaarste stadium bleek te zijn.

Lees hier verder

Babyhope logorechts

Stichting Baby Hope met internationale doelstelling

In Nederland krijgen bijna alle kraamgezinnen een kraampakket uitgedeeld door de verzekering.

In tal van andere landen in de wereld is dit anders geregeld. Vandaar dat SamenKramen in samenwerking met Stichting Baby Hope deze aangebroken – of nog geheel complete en niet gebruikte – kraampakketten graag van jullie in ontvangst wil nemen.

Lees meer