Beroep Locatie
Auteur boek Postpartum depressie Meulink Journalistiek en Training Utrecht | Chopinstraat 41 | 3533 EK Utrecht

Postpartum depressie: tijdige onderkenning en adequate ondersteuning van cruciaal belang

Tien procent van de pasbevallen vrouwen krijgt een depressie. Dat betekent dat in Nederland ieder jaar 20.000 baby’s worden geboren die in de eerste maanden van hun leven met een depressieve moeder te maken hebben. Dat kan grote gevolgen hebben voor hun ontwikkeling.

Op dit moment krijgen veel vrouwen met een postpartum depressie (ppd) geen professionele hulp, en als zij die hulp wel krijgen, is die niet altijd deskundig genoeg.

In mijn boek ‘Postpartum depressie. Depressief na een bevalling: oorzaken, gevolgen en adequate ondersteuning’, ga ik in op de vraag hoe vrouwen met een ppd en hun kinderen goed kunnen worden geholpen. Om die vraag te kunnen beantwoorden heb ik mij verdiept in de meest recente wetenschappelijke inzichten over ppd.

Ik ben van mening dat postpartum depressie (en aanverwante psychische klachten rond de zwangerschap) veel meer aandacht behoeft dan het nu krijgt. Ik hoop daaraan met mijn boek een bijdrage te leveren en ben zeer gemotiveerd om geinteresseerden te informeren over deze veelvoorkomende maar onderschatte problematiek.

Kraamverzorgenden hebben een belangrijke signalerende functie. Zij kunnen leren inschatten of een vrouw in de gevarenzone zit en haar dan doorverwijzen naar een goede vorm van hulpverlening. Daarmee kunnen zij helpen veel leed te voorkomen!

Voor al uw vragen over postpartum depressie kunt u via e-mail contact met mij opnemen. Ik help u heel graag verder!

Tevens ben ik beschrikbaar voor het geven van praktijkgerichte informatiebijeenkomsten over dit onderwerp.

Voor meer informatie:

Bel mij gerust op: 063812 8901 Stuur mij een email naar: a.m.meulink@outlook.com