Beroep Locatie
Lactatiekundige IBCLC, draagconsulent Noord-Holland | Zwanebloembocht 146 | 1991 GB Velsen

Lactatiekundige

Borstvoeding is een natuurlijk proces dat meestal zonder problemen verloopt. Door je tijdens de zwangerschap voor te bereiden op het geven van borstvoeding, bijvoorbeeld door het volgen van een cursus of het lezen van goede boeken over borstvoeding, kun je problemen voorkomen of snel ingrijpen als er toch problemen ontstaan. Tijdens je zwangerschap kun je bij mij terecht voor individuele algemene voorlichting over borstvoeding, maar ook wanneer je hele specifieke vragen hebt over borstvoeding of alles wat daar mee te maken heeft.

Ondanks een goede voorbereiding kan het zijn dat je tijdens de borstvoedingsperiode tegen situaties aanloopt waar je zelf niet uitkomt. In dat geval kun je bij mij terecht voor deskundige advisering en begeleiding en kan ik je helpen te zoeken naar een oplossing. In mijn begeleiding staan jouw wensen, doelen en mogelijkheden centraal.

 

Draagconsulent

Als je baby net geboren is, is er niets fijner dan het zachte warme lijfje van je baby dicht tegen je aan te voelen en te snuffelen aan de zachte haartjes van je baby. Voor zowel jou als je baby is het belangrijk om dicht bij elkaar te zijn zodat je elkaar goed kunt leren kennen, en het helpt je om optimaal in te kunnen spelen op de behoeftes van je baby. Gelukkig hebben de meeste ouders tijdens de kraamweek uitgebreid te tijd om op deze manier met hun kindje te knuffelen. Ook na de kraamweek heeft je baby de behoefte om dicht bij je te zijn en vaak te worden vastgehouden. Helaas is er dan niet altijd meer de tijd om je kind zo vaak vast te houden als hij of zij (of jij) misschien zou willen. Het dragen van je kind in een draagdoek of drager kan dan uitkomst bieden.

Aan dragen zitten veel praktische voordelen, maar ook voor de motorische- en sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind zijn er vele voordelen

Wanneer je gebruikmaakt van een ergonomische drager of een goed geknoopte draagdoek is het dragen van je kind niet zwaar. Zelfs grotere kinderen kunnen met wat oefening prima voor langere periodes gedragen worden.

Het gebruik van een draagdoek vergt wat oefening, maar is niet moeilijk! Met goede instructie kan iedereen leren om prettig en veilig te dragen, voor zowel ouder als kind. Als draagconsulent kan ik je helpen om goed te leren knopen met jouw draagdoek of je helpen te zoeken naar welke draagdoek of drager het best bij jouw wensen en mogelijkheden aansluit.

 

Voor meer informatie:

Stuur mij een email naar: melkenpuur@outlook.com