Beroep Locatie
reflextherapeut Noord-Holland | Bert Haanstrakade 72 | 1087 DN Amsterdam

Praktijk voor fertiliteit- en zwangerschapsreflexologie

Zwangerschapsreflexologie is erop gericht je gezondheid voor, tijdens en na de zwangerschap te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten en/of weg te nemen.

Zwangerschapsreflextherapie is een natuurlijke therapie, waarbij naar de totale mens wordt gekeken en niet alleen naar de klacht en/of het symptoom.
Behandelingen hebben een ontspannende, helende, verzachtende en/of stimulerende werking op lichaam en geest. Daarom kan deze therapie zowel preventief als bij klachten worden toegepast.

In mijn behandelingen gebruik ik een combinatie van de Westerse en de Chinese reflexologie. De Westerse reflexologie gaat ervan uit dat verschillende organen, zenuwen en klieren in het menselijk lichaam zijn verbonden met bepaalde reflexzones op de voeten, handen en oren. De Chinese reflexologie maakt gebruik van meridiaanbanen (energiebanen) met de daarbij behorende acupunctuurpunten. Het effect van de behandeling wordt hierdoor krachtiger.

Voor de zwangerschap

Binnen de zwangerschapsreflexologie kunnen bepaalde oorzaken worden behandeld die de zwangerschapskans laten toenemen. Zoals het reguleren van de menstruatiecyclus, PMS-klachten verminderen, het in balans brengen van de hormoonhuishouding, stress verminderen, ontspanning creëren en het verbeteren van de doorbloeding in het kleine bekken.

Tijdens de zwangerschap

Het lichaam moet hard werken tijdens de zwangerschap en er vinden vele veranderingen plaats. Eventuele klachten die ontstaan kunnen sterk worden verminderd dan wel weggenomen.

Zoals misselijkheid, spijsverteringsklachten, vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn, stemmingswisselingen, oedeem, recidiverende blaas- en schimmelinfecties, rug- en bekkenpijn.
Draaien van de baby bij stuitligging.
Voorbereiden op de komende bevalling (Pre Birth).

Na de zwangerschap

Na de zwangerschap en bevalling wil je de balans weer hervinden. Misschien ben je moe, slap, futloos, loopt het geven van borstvoeding niet optimaal, of heb je last van emotionele wisselingen.

Ik ben HBO-geaccrediteerd bij Beroepsvereniging Vereniging Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT).
Deze registratie maakt het mogelijk dat de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar indien je daarvoor een aanvullende verzekering hebt afgesloten.

Heb je vragen over zwangerschapsreflexologie of wil je een afspraak maken, neem dan contact op met:

Monique Rensen

Time4yourself

Bert Haanstrakade 72
1087 DN Amsterdam

Tel: 06-43856531

E.:info@time4yourself.nl

Voor meer informatie:

Bel mij gerust op: 0643856531 Stuur mij een email naar: info@time4yourself.nl