Beroep Locatie
Voedingsadviescentrum Zwolle Overijssel | Posthoornsbredehoek 19 | 8011 XB Zwolle

Eten tijdens de kraamperiode moet extra gezond zijn.

Het lichaam van de vrouw moet herstellen van een (zware) bevalling. Door bloedverlies tijdens deze bevalling ligt ijzertekort op de loer. IJzerrijke voeding is dan ook een pre.

  • Rood vlees (rund of lam)
  • Groente en fruit (broccoli)
  • Granen (volkoren brood/volkoren pasta)
  • Peulvruchten

IJzer uit dierlijke producten wordt beter door het lichaam opgenomen dan ijzer uit plantaardige producten. Vitamine C kan de opname van ijzer uit plantaardige voeding verbeteren. Belangrijk dus om bij iedere maaltijd iets van fruit of groente te eten.

Wil je dus voeding samenstellen voor de kraamperiode is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Een kerstdiner waarbij goed is gelet op gezonde producten en ijzerrijke voeding.

Naast dat de kraamvrouw gezond moet eten is het natuurlijk ook voor de rest van het gezin van groot belang om gezonde voeding binnen te krijgen. Voeding geeft energie, en juist jonge ouders ervaren nogal eens een tekort aan energie. Slapeloze of gebroken nachten, vroeg opstaan, werk combineren met een pasgeboren kind. Ook voor vaders is voldoende en gezond eten belangrijk. Helaas kiezen jonge ouders vanwege het energietekort en tijdsgebrek juist sneller en vaker voor makkelijk en helaas dus ook minder gezond. Voor kraamverzorgenden is het goed hierop in te spelen.

Zeker tijdens zon- en feestdagen.

Veel pure en verse producten gebruiken en de tafel mooi dekken doen al heel veel.

 

Natasja Wildeman
Voedingsadviescentrum Zwolle

Spruitjes en Zo!

Praktijkadres:

Posthoornsbredehoek 19
8011 XB Zwolle

Postadres:

Olmenlaan 15
8024 XW Zwolle

Telefoon: 31 (0)38-7504626
Mobiel: 31 (0)6-42892571
Email: natasja@voedingsadviescentrum.nl

Voor meer informatie:

Bel mij gerust op: 0642892571 Stuur mij een email naar: natasja@voedingsadviescentrum.nl