Beroep Locatie
Hoofddocent, eigenaar en behandelaar Noord-Brabant | Bruinevisstraat 32 | 4611 HJ Bergen op Zoom

Sinds 2013 geef ik aan verloskundigen en anderen die werken in de geboortezorg  een bijzondere variant van Nucleus Methodiek®, een behandeling van traumata, blokkades en persoonlijke ontwikkeling. Dat gaat op een unieke manier, niet psychologisch en gebaseerd op de laatste kennis van de hersenscantechnologie, de epigenetische kennis en de prenatale psychologie; tezamen met de oude kennis van de Chinese geneeskunde (TCM).

Al vanaf 2000 werkend op dit gebied, is me opgevallen, hoe ik met deze methode zoekend naar de kern (=nucleus), steeds vaker uitkwam bij de prenatale geschiedenis.

Nu geef ik sinds 2010 hier ook opleidingen in, als Nucleus Coach en Therapeut, of Introspectie,  als vooropleiding of als persoonlijke ontwikkeling. Hoewel de opleiding geen jaar vraagt (plm 28 dagen verdeeld over 3-6 maanden, heb ik nagedacht over een effectieve aanpak zo vroeg mogelijk. Zou de geboorte, als je daar traumata zou kunnen oplossen, niet een fundamentelere aanpak zijn?

Dus de bijscholing in de perinatale zorg is de ehbb (Emotionele/Eerste Hulp Bij Bevallingen) geworden. Als een enkelvoudig trauma was deze sneller aan te leren, gecombineerd met de Nucleus Visie, een andere manier tegen de zwangerschap/bevalling aankijken.

Er wordt in die zorg voldoende aandacht aan de medische kant gegeven; ook aan de informatieve, mentale kant is ruime zorg (al kan dat ook beter). Maar waar is deskundige emotionele hulp beschikbaar?

En wat, als de bevalling zwaar blijkt? Een der eerste verloskundige, die de bijscholing deed, zei: “eindelijk heb ik een mogelijkheid, om een zware bevalling goed af te ronden, met voor ons allen (ook verlk) een goed gevoel”.

Vervolgens zijn we een programma gaan het ontwikkelen, om de impact van traumata, juist in de zwangerschap, ook sterk te kunnen verminderen /weg te nemen. Zo onstond P.I.E.P.® (Prenataal Intergraal Educatie Programma), een unieke begeleiding voor ouders in de preconceptionele zorg.

Bewust zwangerschap en geboorte volgens de Nucleus visie, met zoveel mogelijk de impact van oude traumata en voorouders aan te pakken. Dat bewustzijn en wat je nog kunt doen, als het anders is gegaan dan je hoopte.

Ik verwijs verder maar voor indicaties naar de website www.nucleuskinderwens.nl

Al wordt het woord trauma in psychologische zin geassocieerd met diepgraverij en heftige herbelevingen ed. heeft de Nucleus Methodiek dat niet. Hoogstens kort wat emotioneel, voel je je daarna anders. Toch gebeurt er veel, op diep niveau.

Er is veel meer over te vertellen en ik hoop dat vele ouders hiermee  geinformeerd zijn over de bijzondere resultaten en visie die je krijgt, als je zo’n ehbb-consult aanvraagt.

Een moeder zegt hierover: telkens als ik nu terugdenk aan de bevalling, krijg ik er een goed gevoel over, ook al weet ik dat het wel anders was.

En het is mijn doel, dat zoveel mogelijk geboortezorgverleners minimaal deze ehbb uit hun pakket kunnen aanbieden. Tot vaak grote verlichting en betere relaties. Voor doula’s zal het uitgebreider P.I.E.P. hun clienten een unieke basis geven voor a.s. ouders.

Ik geef dus themabijeenkomsten over de Nucleus Methodiek, EHBB en opleiding (zie www.opleidingnucleus.nl).

Ik denk dus wel, dat ik hier goed op mijn plaats ben en mogelijk als infoteur, mogelijk als teamlid (dat hangt ook af van de tijd die het vergt) kan dienen.

Het is mij niet helemaal duidelijk of deze info hier op zijn plaats is en het niet te uitgebreid was.

Afbeeldingen komen nog of zijn mischien te downloaden van de kinderwenssite

Met hartelijke groet,

Randy Schmidt

Voor meer informatie:

Bel mij gerust op: 641400636 Stuur mij een email naar: info@nucleuscollege.nl