Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Doe de havervlokken, hennepzaadjes en dadels in een keukenmachine en maal deze tot een korrelige massa. Verwarm in een klein pannetje de rijststroop, de olie en het water totdat de stroop helemaal gesmolten is. Voeg deze stroop dan bij de gemalen vlokken en schep alles met een lepel goed door elkaar. Kneed daarna met je handen alles goed en vorm een bal van het mengsel. Vet een ovenplaat of bakplaat van ongeveer 15 x 20 cm in met wat rijstolie en druk het mengsel erop plat tot de plaat bedekt is met een laagje van ongeveer 1 cm dik. Smeer wat water over het mengsel als het te droog is en breekt. Plaats de oven- of bakplaat in de oven en bak de grote koek gaar in ongeveer 15 minuten. Let op dat de randen van de grote koek niet verbranden want dat gebeurt heel snel. Zodra de koek een goudbruine kleur en een krokante bovenkant heeft, kun je deze uit de oven nemen. Laat de koek afkoelen en breek deze daarna in kleine stukken of brokken. Doe de koekjes in een luchtdichte bewaardoos of glazen pot, zo zijn deze koekjes zeker 1 week houdbaar!
Bron: AdFyMenta