Week 41 van je zwangerschap

Het tellen is voorbij

De uitgerekende datum is in de 40ste week voorbij gegaan.

Er is niets veranderd. Misschien een steekje of een krampje. Het zal een rare dag geweest zijn, op die uitgerekende datum. Want, dit was immers de dag waar je al die weken naar hebt uitgekeken. Binnen 2 weken ben jij mama. Nu bouwt het reserves op. Hij of zij is 51 cm lang en rond de 3430 gram. Verder is jullie baby er helemaal klaar voor, maar waarschijnlijk is het heerlijk in jouw baarmoeder. Misschien ben je al in het ziekenhuis geweest voor een controle. Zolang de specialisten je weer naar huis sturen, is alles goed.

Die sturen je niet naar huis wanneer er maar enige reden tot zorg is.

Tips en trucjes

Van anderen en op internet zul je een heleboel tips en trucs leren om de weeën op te wekken. Vrijen, je zal er in deze week vermoedelijk niet aan moeten denken. Maar in sperma zit een stofje wat de weeën kan opwekken. En bij een orgasme, trekt jouw baarmoeder zo samen dat dit ook de weeën kan opwekken. En je maakt je partner er heel gelukkig mee. Voor jouw partner ben jij immers de allermooiste vrouw op de wereld, vooral met die dikke buik! 

Voetflexmassage

Laat dit wel door een specialist doen. In de voeten zitten heel veel punten die helpen met je gezondheid wanneer je hier druk op uitoefent. Het kan zijn dat je hier al ervaring mee hebt, het kan bekkeninstabiliteit verlichten. Er zit ook een punt in de voet waar je druk op kunt uitoefenen zodat de weeën kunnen beginnen. Kan geen kwaad, baat het niet dan schaad het niet.Zo zijn er nog meer tips, als ananashart eten, bitter lemon drinken, wonderolie en legio meer. Maar het kindje komt als het kindje komt, zij het uiteindelijk met een beetje hulp. Als deze en andere tips niet helpen, dan zijn jij en je kindje er nog niet helemaal klaar voor!

Relax

Probeer je niet te druk te maken over het uitblijven van de weeën. Gebruik deze tijd nog even om je rust te pakken. Laat je verwennen door je omgeving en graaf je in op de bank met een stapel tijdschriften. Maak af en toe nog een wandelingetje. Je voelt je opgeblazen en dik, echt de allerlaatste loodjes. Nu kun je nog eventjes lekker relaxen, binnenkort zul je het druk hebben. Dan ben je aan het zorgen voor jouw kindje.

Hoe onwerkelijk dit nu nog steeds lijkt na 41 weken zwangerschap.

De Baby

Zoals vorige week al is beschreven. geef jij aan, wanneer jij het tijd vindt om geboren te worden. Je moeder kan ook deze week alleen maar afwachten. De tijd die jezelf gunt, kun je gebruiken om nog meer vet te verzamelen. Bij de geboorte zul je hierdoor, alleen maar zwaarder en sterker zijn.

Voor de partner

Week 41! Nog geen baby? Hoe kan dat? Gaat er iets mis? Je begint je misschien wat zorgen te maken. Dat is niet nodig. Mama wordt goed in de gaten gehouden. maximaal eind volgende week ben jij de vader van die prachtige baby. Lees alles nog eens na wat je als vader straks allemaal moet gaan regelen.