Als enige zwangerschapsboek biedt het naast informatie, praktische én mentale handvatten. Hiermee kun je zelf bijdragen aan een fijne en optimale bevalling. In ‘Als bevallen spannend is’ vind je uitleg, kleine denk/doe-oefeningen en allerlei verschillende manieren die jou kunnen helpen tijdens de zwangerschap en bevalling. Je kunt gebruiken wat bij jou past en zo je eigen ‘gereedschapskist‘ vullen. Er is ruimte voor je gevoelens, wensen en verwachtingen.

  • Je leert hoe je met heftige weeën en negatieve gedachten om kunt gaan.
  • Je krijgt inzicht in hoe pijn werkt,
  • welke methoden baringspijn verminderen en
  • welke manieren je helpen de pijn te verdragen.

Na het lezen van dit boek weet je hoe jij zoveel mogelijk controle kunt houden. Én je ontdekt hoe jij in je eigen kracht kunt staan, ongeacht waar en in welke situatie je bevalt. Op die manier kun je straks loslaten en de weeën hun werk laten doen.

Hierbij is je partner of bevalmaatje je belangrijkste coach, en samen met zorgverleners vormen jullie een sterk team. Zo kun je met vertrouwen in verwachting zijn! Bij de auteur staan gezondheid van moeder en kind op de eerste plaats: het moet veilig zijn.
Maar een bevalling is zoveel meer dan een geboorte. Het is een unieke, zeer persoonlijke en emotionele gebeurtenis voor de vrouw én haar partner. Hopelijk is het dus niet alleen een veilige bevalling, maar ook een fijne bevalling!

Lilian Wirken begeleidde als verloskundige reeds vele zwangerschappen en verleende zorg bij ruim duizend bevallingen. Haar ervaringen in de bevalkamer, met coaching en mindfulness komen samen in dit unieke boek. Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar de stichting midwives4mothers.

Lilian Wirken

Lilian Wirken-Graafmans 

M. 06 – 2895 8126