De samenvatting van het boek

Monica is een veertienjarig, naïef, pubermeisje. Dat ze aan het puberen is, is voor bijna iedereen goed merkbaar. Alleen is het de vraag of het daadwerkelijk pubergedrag is, want wat niemand weet is dat Pieter – een oudere man – als een ratelslang haar leven ingeslopen is. Hoe ze op school wordt gepest is niets in vergelijking wat Pieter haar aandoet. Iedere keer wanneer ze denkt dat het niet erger kan, wordt het erger. Haar ogen zien, haar hersenen beleven en haar hart voelt, wat een veertienjarige niet moet zien, beleven en voelen. Monica komt uit een gebroken gezin en de familieband is nooit geweest hoe het moet zijn. Ondanks dat de enige plek waar zij zich wel veilig moet voelen, ook niet veilig is, kiest ze steeds voor de veiligheid van haar familie. Wanneer tijd haar inhaalt en ze zichzelf tegenkomt, besluit ze te praten. Kiest haar familie ook voor Monica?
Angstschreeuw vertelt het verhaal wat je anders nooit zou horen. #MeToo
Van nachtmerrie naar Stockholm, van Stockholm naar nachtmerrie.

angelique boek
angstschreeuw pagina e
boek

Recencies

“Het boek raakt mij op een harde en brute, maar realistische manier. Angstschreeuw drukt je met de neus op de feiten over wat voor een monsters er in allerlei aard rondlopen om kinderen te kleineren, manipuleren en te misbruiken. Lichamelijk, maar zeker ook geestelijk.”

“Zéér aangrijpend, krijg ‘t koud, word verdrietig en ontzettend boos.”

“Ik heb het in een weekend uitgelezen, moest de inhoud laten bezinken en verwerken. Ik snap niet waarom er nooit eerder een boek als dit op de markt gekomen is. Dankjewel.”