Draaggeluk

Marjolein Kooij

Marjolijn Kooij

Mijn naam is Marjolijn van Kooij en ben moeder van 4 prachtige kids.
M Woonachtig in Zeewolde – Flevoland.
06 – 1864 3293

vader
[dt_button link=”https://samenkramen.nl/draagdoeken/” button_alignment=”center” style=”outline” bg_hover_color_style=”accent” text_color_style=”custom” text_color=”#ffffff” text_hover_color_style=”accent”]Terug naar Landelijk overzicht >[/dt_button]
logo draaggeluk

Bij Draaggeluk kun je terecht voor draagconsults en verschillende leuke:

  • Draagdoeken van Babylonia
  • Afrikaanse Torsodoeken
  • Draagzakken als Manduca & Marsupi!

Als draagconsulent kan ik je tijdens een draagconsult informeren, leren knopen en helpen ervaren hoe fijn het is om je kindje te dragen in een draagdoek. Je kindje dragen in een draagdoek is van oudsher een van de bekendste manieren om een baby te dragen. In veel landen en culturen is het vanzelfsprekend.
Gelukkig wordt het in de westerse landen ook steeds populairder. Het dragen biedt geborgenheid. Dat is wat een baby nodig heeft na 9 maanden heerlijk in mama’s buik te zijn geweest! Baby’s hebben huidhonger en in een draagdoek bevinden ze zich in een rustgevende omgeving. Ze zijn dichtbij en ruiken de bekende geur, horen de hartslag en voelen de lichaamswarmte en beweging van de ouder. Hierdoor worden ze rustiger en huilen ze minder. Het dragen biedt troost en ontspanning. In de draagdoek heeft een baby een natuurlijke houding met een iets bollere rug en de heupjes gespreid, de zogenoemde “kikkerhouding“.
Dit kan heupproblemen voorkomen, maar kan ook gebruikt worden als behandeling ertegen. Een draagdoek helpt bij krampjes en reflux. De beweging en houding zorgen voor een betere spijsvertering en doorbloeding waardoor de krampjes minder worden. Tijdens het dragen hou je je baby rechtop. Met een draagdoek in huis heb je je handen vrij. Dit is praktisch als je meerdere kinderen hebt én in het huishouden. Een draagdoek is ideaal binnenhuis, maar helemaal buitenhuis als vervoersmiddel. Het neemt weinig ruimte in beslag. Heel makkelijk voor kleine stukjes, maar ook tijdens het winkelen! Voor een vader is het met een draagdoek makkelijker om een band op te bouwen met zijn kindje. Veilig bij papa op de buik of rug en samen dingen ondernemen! Er zijn veel verschillende soorten draagdoeken en dragers.

  • Wil je weten welke draagdoek of drager bij je past?
  • Of wil je weten welke knopen er zijn?
  • Wil je leren knopen? Heb je vragen over ergonomisch dragen?
  • Heb je een andere vraag?

Stel ze gerust en neem contact op of kijk op mijn website Draaggeluk voor meer informatie. Ik hoop met mijn enthousiasme je wegwijs te mogen maken in de mooie wereld van dragen!