hypnoblogo

Waarom Hypnobirth zo belangrijk is.

Ontspanning is het sleutelwoord.

Met de (beval)partner als actieve coach, leert een zwangere vrouw door Hypnobirth een diepere laag van ontspanning bereiken. Een laag die effectief is om te kunnen ontspannen tijdens de zwangerschap en de bevalling, maar ook in het leven als nieuwe ouder. Vooral tijdens de bevalling is deze ontspanning van groot belang. Door het sturen van de gedachten zal de ervaring fijner zijn, soepeler verlopen en minder pijn doen. Dit is van essentieel belang in de voorbereiding op het verwelkomen van een bijzonder nieuw leventje.

Stress ontstaat in het brein. Belemmerende gedachten, angsten en ervaringen zorgen voor spanningen. Ook verhalen uit de omgeving spelen hierin een rol. In Nederland zijn veel mensen bang voor bevallen en complicaties, en delen regelmatig negatieve ervaringen hierover. Deze spanningen zijn nou juist zeer onhandig tijdens zwangerschap en bevallen. Het lichaam reageert op stress. De spieren spannen zich aan en houden het natuurlijke proces van het lichaam tegen. Het lichaam weet in ontspanning juist zo goed wat het moet doen. Hoe de perfecte mix van hormonen het kindje kunnen laten groeien bijvoorbeeld. En hoe bij elke wee de juiste spier zich spant en ontspant en hoe het baby’tje soepel naar de uitgang gedreven kan worden.

Tijdens Hypnobirth leert de zwangere (met haar partner) de juiste “knoppen” bedienen. Ze krijgt de regie over haar gedachten en daarmee over haar lichaam. Ook als er zich medische complicaties voordoen, zal een bevalling met Hypnobirth prettiger ervaren worden. Zowel de barende vrouw als de omgeving weten wat ze willen en wat ze moeten doen. Dit zorgt voor een enorm krachtige ervaring en meer zelfvertrouwen. Keer op keer is weer gebleken hoe Hypnobirth bijdraagt aan een mooie bevalling met minder pijn en complicaties.
De docenten van Mucha Mama stemmen het programma persoonlijk af op de vrouw in verwachting (en haar partner). Op deze manier zijn de oefeningen makkelijk, simpel en doelgericht. Echt het proberen waard!
Voor meer informatie, een persoonlijk verhaal en cursusdata, bekijk onze website: Muchamama.

Op deze website staan ook de cursusdata vermeld.

 


 

Iris is nuchter, houdt van structuur, maar is ook een vleugje alternatief. Ze gelooft in bewust leven en biologisch eten. Iris houdt van sporten en heeft een echte sportersmentaliteit.
Ook tijdens het sporten merk ik hoe belangrijk het positief denken van de Hypnobirth-techniek is“, aldus Iris.

Als je tijdens het rennen van een marathon al uitgaat van verlies, weet je zeker dat je het einde ook niet gaat halen. Wanneer je jezelf overtuigt van positieve resultaten, haal je de eindstreep juist met gemak.

Iris is sinds kort moeder van haar prachtige zoontje Jayden. Zij vindt moeder zijn het mooiste wat er bestaat. Tijdens haar zwangerschap werd ze opeens heel onzeker over alle keuzes rondom bevallen. Dit overviel haar omdat ze voorheen absoluut nooit moeite had met het maken van keuzes.

Ik ben altijd een zelfbewuste en onafhankelijke dame geweest“, aldus Iris. “Tijdens mijn zwangerschap ontdekte ik een hele nieuwe kant van mezelf, ik ben daar best van geschrokken. Ik werd bang voor het medische van het ziekenhuis, maar ook voor complicaties tijdens een thuisbevalling. Ik zocht naar antwoorden maar niemand kon mij echt duidelijkheid geven over wat ik nou echt zelf wilde. Daarbij hoorde ik in mijn omgeving veel spookverhalen over bevallen. Dat maakte mij bang.

Om een beetje houvast te krijgen in dit proces, schreef Iris zich samen met haar partner in voor een cursus Hypnobirh. “Hypnobirth heeft mij en mijn nuchtere vriend, een boekhouder, handvatten en zelfvertrouwen gegeven. Hierdoor is de bevalling echt van ons geworden. Ondanks dat het uiteindelijk allemaal heel anders liep dan ik verwachtte, hielden wij zelf de regie in handen en wisten we de rust te bewaren. Ik voel me krachtig en trots als ik terugdenk aan deze ervaring. Het had heel anders kunnen verlopen. Mijn vriend heeft mij op een hele fijne en intense manier weten te begeleiden. Door de Hypnobirth-oefeningen waren wij helemaal op elkaar afgestemd“.

Iris wil deze unieke ervaring zo graag delen. “Het voelt absoluut niet als werk; docente zijn bij Mucha Mama. De geboorte van je eigen kindje is het aller- aller-mooiste wat je mee kan maken in het leven. Hoe fantastisch is het dan dat je deze ervaring precies zo kan maken als jij dat wil? Ik had nooit verwacht dat dit mogelijk was, en dat het ook nog zo simpel is. Deze technieken wil ik het liefst aan iedereen leren zodat elk wondertje met net zoveel kracht en liefde ter wereld kan komen als mijn eigen zoontje.

Iris

een van de docenten bij
Mucha Mama uit Amsterdam

hypno

Maak kennis met Iris.
Na een carrière in de media- en televisiewereld, volgt Iris haar hart en passie als vertegenwoordigster van Hypnobirth.
In deze methode komen volgens haar alle mooie dingen van het leven bijeen. Het is simpel en overzichtelijk, maar toch zo ijzersterk.

logohypnobirthing mucha mama e
hypno e

“Als je eenmaal de kracht van het brein hebt ontdekt, verandert dat je hele leven”, aldus Iris. “Niet alleen bij zwangerschap en bevallen is het geweldig, maar je neemt het daarna ook mee om een bewuste en vooral positieve ouder te zijn”.