Djoke ten Kate
Beroep Locatie
Postpartum deskundige Zuid-Holland | Henriëtte Roland Holsterf 134 | 3315 TD Dordrecht

Steun in de rug, begeleiding, voorlichting, informatie en training bij zwangerschaps-postpartum depressie, kraambedpsychose, Bars en vroeggeboorte.

Djoke.nl biedt training en begeleiding aan de zorgprofessional die met de moeder en haar gezin werkt. Zij heeft hiervoor de training “een reis langs kraamtranen, kraambedpsychose en postpartum depressie” ontwikkeld. Tijdens deze training wordt ook aandacht besteed aan de bipolaire en borderline stoornis. Deze training stelt jou als zorgprofessional in staat meer inzichten te creëren in de begeleiding van de moeder en haar gezin tijdens zwangerschap, bevalling en het eerste, vaak moeilijke jaar na de bevalling.

Daarnaast biedt Djoke de cursus ouderbegeleiding: “als het anders loopt, vroeggeboorte en couveuse-ouderschap”.

Doel van deze cursus is het beter leren begrijpen en ondersteunen van de ouders bij vroeggeboorte-prematuriteit. Aan bod komen onder andere: vroeggeboorte, NICU, Nidcapmethode, oorzaken vroeggeboorte, hechting moeder/baby, complicaties, voeding, emoties, couveuse nazorg of uitgestelde kraamzorg, begeleiding en steun bieden aan de ouders.

Beide trainingen worden geaccrediteerd met drie punten door het Kenniscentrum Kraamzorg. De training kan op maat worden aangepast aan uw eigen wensen.

“Ik geloof in de kracht van specialisatie, iedereen is uniek en verdient op maat geboden zorg”

Even kennismaken:

De stuwende kracht is Djoke ten Kate-Sebrechts.

Djoke is postpartumdeskundige, coach, counselor, trainer, kraamverzorgende, moeder van vier kinderen en oma van negen kleinkinderen en ondernemer.

  • Djoke heeft zich de afgelopen tien jaar gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met een zwangerschaps-postpartum(natale) depressie, kraambedpsychose, posttraumatische stressstoornis en vroeggeboorte.
  • Djoke heeft veel ervaring als ervarings-en vak deskundige op het gebied van zwanger- en moederschap, zwangerschapsdepressie, postpartum depressie en begeleiding na het doormaken van een kraambedpsychose. Zij heeft ook ervaring met begeleiding bieden na een vroeggeboorte.
  • Djoke heeft al veel moeders mogen begeleiden zowel voor, tijdens als na de zwangerschap en bevalling.
  • Djoke heeft na jaren commercieel te hebben gewerkt zich laten omscholen tot kraamverzorgende. Hierdoor kwam zij steeds vaker in aanraking met moeders die onzeker waren en vastliepen in het moederschap.
  • Djoke heeft daarnaast een studie gevolgd voor coach, counselor en mindfulness. Zij heeft medio december het seminar gevolgd van SCEM, Als de roze wolk grijs kleurt. Onlangs volgende Djoke de studiedag van het Erasmus MC “behandeling van moeder en baby in de Psychiatrie”.
  • Djoke volgt regelmatig bijscholingen. Zo nodig kan zij een beroep doen op Eileen Engels PPD deskundige en het Erasmus MC. Alle artikelen en de training van Djoke zijn gescreend door een medewerker van het Erasmus MC.

De missie van Djoke is:

  • Het begeleiden en trainen van de zorgprofessional die met de moeder en haar gezin werkt
  • Ondersteuning, begeleiding en voorlichting bieden aan de moeder en haar partner
  • Het taboe rond dit onderwerp doorbreken
  • Stevig fundament helpen leggen onder het moeder (ouder)schap

Djoke is krachtig, helder en energiek, houdt van het omgaan met mensen, reist graag en houdt enorm veel van lezen en leren.
Stuur gerust een mailtje om de mogelijkheden te bespreken,