Sandra Verdijck
Beroep Locatie
Massagemanager Noord-Brabant | Broeksteen 17 | 5411 BV Zeeland NB.

logoEen kindje op komst? Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!
Ik ben Sandra Verdijck en ik ondersteun vrouwen tijdens de zwangerschap door middel van massage. Graag wil ik je meer vertellen over deze bijzondere massage.

Een ontspannen zwangerschap

Tijdens je zwangerschap wil je je fit en ontspannen voelen, dat valt niet altijd mee. Zwangerschapsmassage zorgt voor een betere nachtrust en vermindert zwangerschapsklachten zoals hoofdpijn, kuitkramp, vocht vasthouden en bekken-, rug-, nek- en schouderklachten. Tijdens een zwangerschapsmassage kun je bijkomen van de drukte van alledag. Even stilstaan bij het kindje in je buik.

Verschil tussen klassieke en zwangerschapsmassage

Het grote verschil tussen klassieke massage en zwangerschapsmassage is dat er geen dieptemassage (drukpuntmassage) wordt toegepast. Naast ontspanning is een zwangerschapsmassage gericht op het verminderen van typische zwangerschapsklachten.

Sandra massagetafel


Mogelijkheden

Een zwangerschapsmassage kun je zittend op een stoel ontvangen of liggend op een massagetafel.
Vaak lig je dan op je zij, ondersteund door kussens.
Sommige massagepraktijken hebben een speciale massagetafel met borst- en buikuitsparing, zodat je lekker op je buik kunt liggen.


Massage tot aan de bevalling

Zwangerschapsmassage is voor vrouwen met een gezonde zwangerschap. Als je medische klachten hebt, bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, informeer dan bij de verloskundige of je gemasseerd mag worden. Bij de meeste zwangerschapsmasseurs kun je vanaf 3 maanden zwangerschap terecht. Je kunt je tot aan de bevalling laten masseren.

hoofdhuidmassage

Massage na de bevalling

Veel vrouwen hebben na de bevalling last van de rug-, nek- en schouderspieren.Dit komt door het dragen en voeden van de baby. Een mama massage helpt je om sneller te herstellen na de bevalling en ontspant de spieren die extra worden gebruikt. Massage vermindert ook stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid. Vier weken na de bevalling mag je weer gemasseerd worden, bij een keizersnede na ca. zes weken.

Een hoofdhuidmassage is ook erg ontspannend

 

Vragen?

Heb je vragen over zwangerschapsmassage of mama massage of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact op met mij:

Sandra Verdijck Massagepraktijk