Voor de zwangere vrouw is het van belang dat er binnenshuis een stabiele situatie bestaat. Veiligheid, vertrouwen en goede communicatie zijn onontbeerlijk tussen partners. De gezinssituatie zelf kan zich uiten in vele vormen. Een relatie kan bijvoorbeeld bestaan uit twee vrouwen, maar ook uit twee mannen, die een baby verwachten via een surrogaatmoeder.
Er zijn ook aanstaande moeders die (bewust) zonder partner een kind krijgen. Voor deze dames is het heel belangrijk dat er een achterban is, een liefdevolle omgeving, die de rol van de directe partner kan overnemen en de moeder kan ondersteunen.


Op de website 2 handen op 1 buik staan onder andere cursussen die door heel Nederland, speciaal voor de ‘single zwangeren’, worden georganiseerd.

logo e

BAM – iets voor mij?

Je bent een alleenstaande vrouw met kinderwens. Ga je deze realiseren?

De meeste alleenstaande vrouwen die uiteindelijk stappen ondernemen om zwanger te worden hebben een periode van bezinning gehad waarin zij voor zichzelf een aantal belangrijke vragen hebben beantwoord. Deze vragen kunnen voor iedereen verschillend zijn; een aantal bespreken we hier. 

fervens logo