Je weet niet wanneer de bevruchting plaats zal vinden en op deze manier beperk je de gezondheidsrisico’s voor je baby direct al zoveel mogelijk. Hoe zwaar het ook is, probeer te blijven denken aan de wens om zwanger te worden. Dat zal het een stukje makkelijker maken. Mocht je gezondheidsproblemen hebben of medicatie slikken, neem dan contact op met jouw specialist en vertel hem of haar over jouw zwangerschapswens.

Het kan zijn dat er net iets meer begeleiding nodig is, zoals het minderen of stoppen met bepaalde medicijnen. Het is natuurlijk fantastisch wanneer je direct in de eerste cyclus zwanger wordt. Helaas is dat geluk maar voor een klein aantal weggelegd. De kans is aanwezig dat er een aantal maanden voorbij zal gaan, voordat je zwanger bent. Maak je hierom niet druk, dit is heel normaal. Als het na 12 maanden nog niet gelukt is om zwanger te worden, is het verstandig om een bezoek te brengen aan de huisarts. Heb je een partner? Dan is het verstandig als deze meegaat naar de doktersafspraak.Voor de omgeving

Rook je?
Doe dat dan niet in het bijzijn van de aanstaande moeder. Vooral wanneer zij zelf net gestopt is met roken, stimuleer je haar het meest door niet in haar buurt te roken. Wellicht een mooie gelegenheid om zelf ook van deze slechte gewoonte af te komen?

 

9 maanden in 4 minuten
Een mooie stop-motion video van hoe je lichaam zichtbaar verandert

Deze video is van “Osher, Tomer en baby Emma”.