Waar ga jij als vader naartoe met vragen over het vaderschap? Naar je partner? Naar je eigen vader? Naar het internet? Of probeer je er in je eentje uit te komen? Bij het Vadercafé ben je welkom met je hele hebben en houwen als vader en ontmoet je andere mannen in het vaderschap.

Begin dit jaar ben ik begonnen met het Vadercafé in Amsterdam en Soest. Dit vanuit mijn missie om vaders de mogelijkheid te geven zich met andere vaders te verbinden op een manier die ondersteunend, verfrissend en verrijkend is. Mannen lossen in de regel hun “problemen” het liefst zelf op of stoppen die diep weg. Ik weet dat steeds meer mannen rondlopen met het verlangen om het niet meer alleen te doen en ruimte te geven aan wat er bij hen speelt.

[dt_vc_list]Uit eigen ervaring met het mannenwerk heb ik geleerd hoe waardevol het is om me met andere mannen te verbinden en te delen waar ik tegenaan loop. Ik voel me sneller thuis tussen mannen. Er is een rust en er is herkenning. Met één woord: er is broederschap. Anders dan wanneer mannen en vrouwen samen zijn. Dan komt er altijd de dynamiek tussen man en vrouw om de hoek kijken. Dit samenzijn met andere mannen is de afgelopen jaren steeds gewoner geworden en de mannengroepen schieten als paddenstoelen uit de grond. Voor specifiek het thema vaderschap, waar zoveel om te doen en in te ontdekken is, heb ik het Vadercafé opgezet.[/dt_vc_list][dt_vc_list]Elk Vadercafé is anders door de samenstelling van de aanwezige vaders. Dat maakt het zo interessant. Ik draag de zorg voor een veilige setting waar je als vader in kan brengen waar je tegenaan loopt of waar je van anderen wilt horen hoe zij iets doen. Of zoals een van de vaders het zo mooi beschrijft:

‘Het Vadercafé is voor mij een prettige manier gebleken om ervaringen uit te wisselen en om meer inzicht te krijgen in bepaalde twijfels en onzekerheden die het vaderschap voor mij met zich meebrengt. Patrick heb ik leren kennen als een warme, open persoon die vol enthousiasme het Vadercafé organiseert.’[/dt_vc_list]

patrick

Patrick Timmermans

Oprichter het Vadercafé

Ben je benieuwd naar wat het voor jou kan betekenen om je met vaders te verbinden in broederschap? Je bent welkom in Amsterdam of Soest. Deze avonden zijn gratis en je krijgt er zelfs nog een kop thee of koffie bij.

Klik hier voor meer informatie, en onze agenda.

Mail mij

M.: 06 – 1696 4039