Leuker voor later

Hogeschool Leiden (lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding) is in januari 2015 gestart met een grootschalig onderzoek onder (aanstaande) ouders.

Centraal staan de vragen:

Hoe organiseren ouders van nu hun leven, en wat maakt dat sommige ouders beter in hun vel zitten dan andere ouders? In het onderzoek komen onderwerpen aan bod zoals werk-privé balans, kinderopvang en de behoefte aan informatie. Onderzoek laat zien dat wanneer het goed gaat met de ouder, dit de ontwikkeling van een kind ten goede komt. Daarom willen wij investeren in het welzijn van ouders.

Deelnemers voor het onderzoeksproject:
“Leuker voor later”

Ben je zwanger of is je partner zwanger?

Lever een bijdrage aan onderzoek, investeer in jezelf en ontvang een mooie beloning!

Hoe ziet het onderzoek eruit?

Deelnemers vullen jaarlijks twee keer een vragenlijst in. Deze wordt digitaal opgestuurd en het invullen ervan duurt ongeveer 25 minuten. Wanneer je als koppel meedoet, vul je apart van elkaar de vragenlijst in. In principe willen we jou en je gezin vier jaar volgen, maar je kunt je op ieder moment uitschrijven.

Wie kan er meedoen?

We zoeken aanstaande moeders én vaders. Het hoeft niet het eerste kind te zijn. Je kunt zowel alleen als met je partner meedoen.

Waarom meedoen?

Wanneer je meedoet, lever je een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek. In plaats van je kind, sta jij als ouder centraal in dit onderzoek. Dat komt nog niet zo vaak voor. Met dit onderzoek kunnen we beter begrijpen wat ouders nodig hebben om zich goed te voelen. Op basis hiervan kunnen we input leveren voor beleid, en ook voor bijvoorbeeld opvoedondersteuning. Ook krijg je als deelnemer regelmatig updates over de uitkomsten van het onderzoek, via onze Facebook pagina en een nieuwsbrief. Bovendien krijg je elk jaar een beloning voor deelname, zoals een tijdschrift en 50% korting op een fotoalbum dat je geheel naar wens zelf kunt samenstellen. Leuk voor later!

Dit onderzoek wordt gedaan door de Hogeschool Leiden.