Een stukje geschiedenis

De lactatiekunde is de expert op het gebied van de menselijke borstvoeding en de processen die daarmee gemoeid zijn, zoals melkproductie en melkafgifte, de samenstelling van de moedermelk en het drinken aan de borst. De lactatiekundige richt zich op de begeleiding van moeder en kind tijdens de lactatie.

De vrijwilligersorganisatie “La Leche League International” is een belangrijke pleitbezorger van de lactatiekunde sinds de tweede helft van de jaren 80 in de 20e eeuw. Lactatiekundigen zijn internationaal verenigd in de International Lactation Consultants Association.

De leden van deze vereniging hebben het examen van de International Board of Lactation Consultant Examiners met succes volbracht en mogen zich IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) noemen.

In Vlaanderen kan lactatiekunde worden gevolgd aan de Katholieke Hogeschool Limburg te Hasselt en aan de Arteveldehogeschool te Gent, en in Nederland aan het Opleidingscentrum BABY&BORST.

logo

telefoon:   036 – 5361 600
(Werkdagen, tussen 09:00 en 11:00 uur)

Let op!

Aan het consulteren van een lactatiekundige zijn kosten verbonden. Ziektekostenverzekeraars vergoeden de gemaakte kosten geheel of gedeeltelijk.

Indien er kosten verbonden zijn aan het consult krijg je hiervan bericht, voordat de lactatiekundige verder ingaat op je mail.

Mail al je vragen naar: